top of page
Search
  • Writer's pictureLOGOMOKO

Kaip atpažinti, kada kūdikiui pradeda dygti dantys?



Šis procesas glaudžiai susijęs su kalbos raida. Visi vaikai skirtingi, tačiau yra tie pagrindiniai požymiai, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį:


1 požymis. Skruostų ir ausų trynimas. Jūsų kūdikio veido nervai yra vienas su kitu susiję. Jei Jūsų kūdikiui skauda dantenas, skausmas gali išplisti į šias sritis ir dėl to jie trina skruostukus ir ausytes..


2 požymis. Daiktų kramtymas. Vyksta didelis spaudimas burnoje, kurį sukelia dygstantys dantys, todėl visa tai sukelia skausmą kūdikiui. Kūdikiai, norėdami sumažinti skausmą, kramto daiktus.


3 požymis. Atsisakymas valgyti. Žindymas ar buteliuko maistelis/mišinukas sudirgina Jūsų kūdikio dantenas ir jis gali atsisakyti maisto.


4 požymis. Bėrimas ir paraudimas aplink Jūsų kūdikio burną ir smakrą.


5 požymis. Verksmas. Kai dygsta dantukai, jie sukelia Jūsų kūdikio dantenų uždegimą. Normalu, kad kūdikiai į šį skausmą reaguoja verkdami.


6 požymis. Naktinis pabudimas. Kūdikių dantų dygimo procesas taip pat vyksta naktį. Jei Jūsų kūdikis pradeda atsibusti naktį, tai gali būti vienas iš dantų dygimo požymių.


7 požymis. Pilvuko pūtimas. Dėl padidėjusių seilių kūdikiams gali pūsti pilvuką.


8 požymis. Dirglumas. Dėl dygstančių dantų proceso Jūsų kūdikis gali būti susierzinęs. Tai gali trukti arba keletą valandų, o galbūt net ir kelias dienas.

Visi kūdikiai dantų dygimo laikotarpį patiria skirtingai. Žinojimas, į kuriuos pagrindinius požymius reiktų atkreipti dėmesį, padeda atpažinti svarbų gyvenimo momentą.


Jūsų,

Logomoko

96 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page